ISBN 978 94 6436083 7
  • Begrijpen
  • Toepassen
  • Analyseren
  • Evalueren
  • Creëren

 Mijn keuken

In Mijn keuken controleren ze de hygiëne in de eigen keuken. Ze leren keukenafval juist sorteren, welke weg het daarna aflegt en over de ladder van Lansink.
Men maakt kennis met de technieken composteren, conserveren en fermenteren door een aantal keer het technisch proces te doorlopen. Zo ontwikkelen de leerlingen bijvoorbeeld hun eigen yoghurt.
Daarenboven ontwerpen ze hun eigen keuken en bepalen ze meteen waar er energievoorzieningen moeten komen in hun ontwerp.
In dit project maken de leerlingen kennis met de beroepen kaasmaker, containerparkwachter en keukenontwerper.

Richttijd: 14 lesuren

Techniek □■□□□ STEM

Raakvlakken met natuurwetenschappen en ICT

STEM-kleuren

Technische systemen

In Mijn keuken ligt de nadruk op biotechniek en is er ondersteuning van informatieverwerkingenergie en transport.

  • ICT
  • Biotechniek
  • Energie
  • Transport

Ali Allo

Informatieverwerking

Amy Nano

Biotechniek

Angie Vonk

Energie

Vrum Vrum

Transport

Gewenste uitrusting

Hulpmiddelen voor het conserveren

Boterhammen
Fruit
Vlees of vis
Azijn
Suiker
Zout
Water
Touw
Plastic zakje (liefst hersluitbaar)
Wasbak
Potjes
Bordjes
Kookpot
Kookplaat
Oven (liefst hetelucht)
Toaster of pan
Lepel
Fototoestel

Hulpmiddelen voor de onderzoeksopdrachten

Computer, tablet of smartphone met internetverbinding

Hulpmiddelen voor de fermentatie

Melk
Yoghurtcultuur of bioyoghurt
Zoetstof naar keuze
Extra ingrediënten naar keuze
Koffielepeltjes
Koelkast
Yoghurtmaker of oven
Keukenhanddoek
Afwasbak
Handzeep
Afwasmiddel
Plastieken handschoenen *

Verkrijgbaar bij

* Niet noodzakelijk

Inkijkexemplaar

Mijn keuken